Minusta

Olen Pipsa, erityisopettaja, sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja (SPHT ®) & erkkajoogaohjaaja ®.

Minulla on vahva työkokemus vaativan erityisen tuen erityisopetuksessa sekä kehitysvammatyössä lasten, nuorten ja aikuisten parissa.

Erityispedagogiikka on sydäntäni lähellä. Omassa työssäni tärkeää on ihmisen yksilöllinen ja arvostava kohtaaminen ja voimaannuttava ohjaus. Tärkeää on löytää ja kehittää vahvuuksia, vahvistaa voimavaroja sekä löytää keinoja parempaan arkeen. Työotteeni on yksilöä kunnioittava ja tähtää ihmisen omien voimavarojen löytämiseen.

Hevoset ovat kuuluneet elämääni lapsuudesta lähtien ja ovat edelleen mukana jokapäiväisessä arjessani. Hevoset ja tallielämä ovat antaneet ja opettaneet minulle paljon sekä tehneet minusta sellaisen ihmisen kuin tänään olen. Olen aina ollut kiinnostunut hevosten kanssa toimimisesta, hevostaidoista ja yhteyden luomisesta hevosen kanssa. Kiinnostukseni eläin- ja hevosavusteisiin kuntoutusmuotoihin on syntynyt oman hevosharrastukseni myötä sekä työssäni eritysopetuksen parissa.

Eläinavusteisilla työskentelymuodoilla on mahdollista tukea ja voimaannuttaa sekä lisätä hyvinvointia. Koen hevosten lisäävän hyvinvointia monella tavalla ja näitä vaikutuksia haluan sosiaalipedagogisen hevostoiminnan keinoin hyödyntää Omenankukan tallilla. Kasvatusalan ammattilaisena haluan mahdollistaa nämä elämykset ja kokemukset myös asiakkailleni. Omenankukan tallin hevostoiminta on syntynyt tämän unelman pohjalta.

Koulutus

  • Erityisopettaja / Jyväskylän yliopisto
  • Sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja AMK/ Satakunnan ammattikorkeakoulu
  • Sosiaalipedagoginen hevostoiminnan ohjaaja (SPHT ®)
  • Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan koulutus / Etelä – Pohjanmaan Opisto & Itä –Suomen yliopisto
  • Erkkajooga ® ohjaajakoulutus / Turun kesäyliopisto
  • Koira-avusteinen työskentely oppimisen ja kasvun tukena – täydennyskoulutus / Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Vammaisratsastuksen ohjauksen peruskurssi / Ypäjän Hevosopisto

Jokaisella on mahdollisuus oppia ja onnistua.
Pienetkin onnistumiset voivat olla suurten muutosten alkuja!